Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Amerikai barátság heroinkeresk
  2007-09-16 19:55:23, vasárnap
 
  Ez is történelem: Amerikai barátság heroinkereskedőkkel + Olvasó + válasz
2007-09-16. 12:47:05

A világpolitikát ma többnyire a terrorizmus elleni harc jelenti az utca emberének, szerte a nyugati szellemiséget magának valló országokban.

A cirkuszt és kenyeret követelő tömegek számára Afganisztánra szabadult koalíciós seregek egy igaz ügyért vívott harcot jelentik, az egyelőre, a videojátékokra emlékeztető távirányított harcászat ellenére is.

A hatalmas, önmagát demokratikusnak látó Egyesült Államokat ért terrortámadás megtorlását a médián okosodott tömegeknek még mindig nem kis része erkölcsösnek tartja (bár zuhanó mértékben - a szerk.), akkor is, ha olyan afgán fegyvertársakra is épít Uncle Sam, mint az Északi Szövetség katonái.

Ennek a fegyverbarátságnak legalább akkora az ára, mint amit a szeptember 11-i tragédiának, és talán nem hatezer, de sokkal több amerikai életét fogja lassabban, de ugyanolyan biztosan tönkretenni, elpusztítani.

Ennek a barátságnak ópium és heroin a neve

Nincs pontos felmérés egy világméretû kábítószer-felhasználás tekintetében. Az Egyesült Államok


megkísérelte feltérképezni a saját kábítószer-felhasználását az úgynevezett “DAWN"-on (Drug Abuse Warning Network - Kábítószer Visszaélésre Figyelmeztető Szervezet) keresztül.

Maga az amerikai kábítószerüzelmeket üldöző szervezet, a DEA is bevallotta, hogy bármilyen adatokkal is szolgáljon a DAWN, az csak a jéghegy csúcsát jelenti. Ennek ellenére 70 (a népesség kb 24 százaléka!) millió amerikai van bejegyezve, mint kábítószerfüggő.

Ugyanez a szervezet Indiában 5 millió kábítószerfüggőt (ez az ottani, közel 1 milliárdos népesség durván fél százaléka) említ. Iránban 2 millió, Pakisztánban 1.2 millió és Egyiptomban 1 millió heroin-felhasználóról tud.

Tény, hogy mind a nyugati világban, mint a muzulmán országokban a kábítószer tömegeket, életeket tesz tönkre, bár Nyugaton messze nagyobb arányban.

Az ópium és heroin nagy része Afganisztánból ered, és a Nyugat-Európába irányuló egyik fontos szállítási vonala Szerbián keresztül hazánkat célozza meg.

A már megbuktatott tálib rendszer egyik népszerûtlen intézkedése Afganisztánban az Északi Szövetség által futtatott ópium- és heroinüzletek elleni harc volt, amely eredményeképp az Egyesült Nemzetek helyet szorított a kábítószer ellen küzdő szervezetének soraiban a tálibok számára.

Közvetlen a New York-i támadás előtt az ópium utcai ára Afganisztánban 700 dollár volt kilónként.

Pár héttel a támadást követően már csak 100 dollárért lehetett egy kiló tiszta ópiumhoz jutni az afgán kábítószerpiacon. A drasztikusan lezuhant ópiumár az amerikai kábítószerpiac elárasztását jelentette. Ne feledjük, hogy a világ herointermelésének hetven százaléka Afganisztánból származik.

Az Egyesült Államok számtalan esetben üzent hadat a kábítószertermelésnek, de valahogy a helyi Vöröskereszt épületeit előbb érte bombatalálat, mint az Északi Szövetség mákültetvényeit egy szerencsésen eltévedt napalmtámadás.


Ám a barátság kötelez még akkor is, ha az ilyen barátság révén több amerikai fiatal lesz kábítószerfüggő emberi roncs.

Az Egyesült Államoknak tisztában kellett lennie az afgán ópiumtermelés hirtelen megugrásával , amikor is az 1989-es 1200 tonnás ópiumtermelés az ezredfordulóra - vagyis tíz évvel később - már 4600 tonnás saját rekordokat döntögetett. Annak ellenére, hogy a legjövedelmezőbb mezőgazdasági termék a mák, az ópium- és heroinüzlet révén, az átlag afgán mégis kőkorszaki körülmények között tengeti az életét.

Az amerikai világrendőrség kábítószer-ügyosztálya alkalmi vakságban szenvedvén mindezt nem érzékelte, hiszen az afgán-szovjet háború idején sem támasztott kábítószer-korlátozási feltételeket az afgán ellenállókkal szemben, a Szovjetunió elleni harcaira juttatott amerikai katonai segély fejében.

Az afganisztáni tálib rendszer együttmûködött az ENSZ kábítószer-ellenes szervezetével, ennek eredményeképp az afgán kábítószertermelés egy ponton 95 % -os zuhanást élt meg, de a szeptember 11-i eseményeket követő amerikai támadás után az ENSZ-szel való együttmûködésétől visszalépett.

Ráadásul a tálibok a tulajdonukban lévő 2800 tonna ópiumot és 280 tonna heroint bedobhatták a nemzetközi kábítószerpiacra a pakisztáni közvetítők révén. Ugyanakkor a 2000 nyarán az afgán parasztokra erőltetett máktermelési tilalmát is véglegesen visszavonhata, ezzel elnyervén a helyi máktermesztésből élők támogatását, főleg az Északi Szövetség ellenében.

Az Egyesült Államok abban a kényes helyzetben volt, hogy szövetségesének nem tilthatta meg a kábítószer-termelést, vagy annak a védelmét, mert azzal megfosztotta volna az Északi Szövetséget a népszerûségtől.

Aligha volt a Fehér Háznak lelkiismeret-furdalása a moralitás szemszögéből kétes partnerválasztást illetően, hiszen emlékezzünk, hogy a nem is olyan régen az úgynevezett Irán-Contra politikai botránynak is köze volt a terrorizmushoz és a kábítószerhez.

A titkos ügyletben nem csekélyebb politikus vett részt, mint Robert McFarlane nemzetbiztonsági tanácsadó, aki több más amerikai politikussal és politikai vezetővel titkos tárgyalásokba kezdett libanoni háttérrel rendelkező terroristákkal, amerikai túszok szabadon bocsátásának érdekében.

A közvetlen kapcsolatukat a szíriai heroin- és kokaincsempészre alapozták, Manszur Al-Kasszár-ra.

Kasszár ugyancsak részese volt több túszszedési akciónak és a hírhedt Achille Lauro olasz sétahajó elleni támadásnak, amit az amerikai média nagydobra vert azt ott megölt amerikai zsidó, Leon Klinghoffer


Kasszár kapcsolatai a Fehér Házon kívül magukba foglalták Abu Abbászt, a PLF vezetőjét, Szíria elnökhelyettesét, Rifaat al-Asszádot, az elnök testvérét, Pablo Escobar Gaviria-t, a Medellin cartel főnökét és több más KGB- és CIA-ügynököket.

Al-Kasszár rendezte az Abu Nidal vezette Fekete Szeptember csoport fegyverbeszerzésének is az oroszlánrészét szovjet ügynökök útján, csakúgy, mint az Ahmed Dzsibril vezette szíriai pénzen futó Palesztin Felszabadítási Népfrontot.

A Fehér Ház mindenféle lelkiismeretfurdalástól mentesen lépett azzal a Kasszárral üzleti kapcsolatokra, akit az adott időben a CIA mint aktív KGB-ügynököt tartott nyilván.

Ez az úgynevezett túszkiszabadítási akció Kasszárral nem hozott más gyümölcsöt, mint a Kontrák számára szovjet fegyverek beszerzését. Csak 1986-ban Al-Kasszár csak egy év alatt másfél millió dollárt tudott elhelyezni svájci bankszámlájára amerikai közremûködéssel.

Al-Kasszár kábítószerügyleteit maga a Nemzetbiztonsági Osztály védelmezte, majd annak botrányba fulladását követen a zsidó érdekvédelmi szervezet, az ADL, és ehhez kapcsolódóan a Nemzeti Demokratikus Alapítvány ( NED) kapcsolatokkal rendelkező Oliver North ezredes került a tárgyalás reflektorfényébe.

Az Irán-Contra botrányból nem maradt ki a CIA vezetője, William Casey sem, akit többek közt James Traficante szenátor azzal vádolt meg, hogy az 1988 decemberében a CIA által támogatott Mansur Al-Kasszár közremûködésével robbantottak fel a skóciai Lockerbie felett egy utasszállító gépet.

1983-ban az salvadori elnökválasztások megfigyelését a zsidó érdekvédelmi liga, az ADL Morton Rosenthal rabbira bízta, akit maga a fentebb említett Nemzeti Demokratikus Alapítvány fizetett.

Rosenthal többek között jelentésében a Dél-Amerikai Ügyek Bizottsága felé egy antiszemita, szandinista veszélyről tudósított a szomszédos Nicaragua személyében.

Rosenthal jelentése volt az alapja annak a zsidó részvételnek az Irán-Kontra ügyben, amely végül is egy igen csúnya politikai botrányban végződött.

Tehát mint látjuk, az Egyesült Államok partnerválasztási gyakorlatát régebben sem a kábítószer elleni küzdelem befolyásolta. Ma sem. Terrorizmus és kábítószer, egyre bizonyítottabban állami kiváltságnak bizonyul, csakúgy, mint nálunk, ahol a kábítószert Gyurcsány Ferenc képviseli és a terrorizmust a verőlegényei.

Neményi Péter

Olvasói hozzászólás:

Tisztelt Szerkesztőség!

Olvasván Neményi Úr írását, azt az alábbiakkal szeretném kiegészíteni, illetve pontosítani:

A tálibok, mint népi-vallási mozgalom alapvetően CIA-finanszírozással épült ki, elsősorban a pakisztáni menekülttáborokban lakó afgánok beszervezésével. A cél egy komoly ellenállási bázis felállítása volt a szovjet megszállókkal szemben. Tudni kell, hogy Afganisztán stratégiai szempontból igen fontos terület a térségben, épp ezért foglalták el az oroszok is. A tálib rendszer egyik vezetője az a Hamid Karzai volt, aki koalíciós "segítséggel" jelenleg Afganisztán miniszterelnöke. Akkor most hogy is van ez?

Más. Az Afganisztánban előállított összes kábítószer-mennyiség 96 százaléka Európába kerül. Az USA-ba ebből vajmi kevés jut el. Most ha hozzávesszük azt, hogy egyfajta gazdasági verseny folyik az USA és az EU tagállamok között, akkor némi logikával ki lehet sakkozni, hogy kinek áll érdekében az afgán kábítószer-termelés fenntartása. (Amely ellen egyébként a tálib rendszer fellépett.)

Ugyanakkor sajnálatos tény, hogy az afgán parasztok számára sokkal jövedelmezőbb forrás a mákgubó gyûjtése, mint mondjuk a búzatermelés. Pláne, ha az éppen aktuális hadúr fegyveresei ott állnak mögötte. Erre a problémára egyszerûen nem létezik gyors és megbízható megoldás.

Maradok tisztelettel

Magyar Rendőr


A szerző válasza:

Tisztelt Magyar Rendőr!

Ne haragudjon, de nem értem az olvasói levelének a lényegét, ettől függetlenül igyekszem legjobb tudásom szerint arra reagálni.

Kérdi, hogy is van ez? Hát valahogy így:

A ,,tálib", amelynek jelentése magyarul ,,(vallás) tanulók" szunnita fundamentalista csoport, amelyet eredetileg az afgánok is támogattak a Mudzsahed csoportok ellen, amelyek a szovjet kivonulást követően terrorizálták főleg Kandahár tartományt.

Mullah Omar vezette tálib rendszer eredete valóban 1980-as évtől kezdődött, amikor az amerikai CIA és főleg a pakisztáni ISI (hasonló az amerikai szervezethez) katonai kiképzést és anyagi támogatást nyújtott az új szervezetnek.

A cikk nem glorifikálta a tálib-csoportot, amely bár a kábítószer ellen fellépett, a nőket keményen elnyomta, a sharia törvény keretében, csupán a kábítószer-termelésben játszott szerepét említette.

A cikkben kitérhettem volna arra, hogy az az Amerika, amely oly mértékben a női egyenjogúság harcosa, a tálib-csoportot a Közép-Ázsia- olajvezeték üzlete érdekében támogatta, csak mert a gazdasági érdekeit szolgálta. Hogy miről is beszélünk?

1970-ben a Szovjetunió olajmezőket fedezett fel a Csecsenföldön. A kitermelt olajat Afganisztánon keresztül kellett volna csöveken a piacra dobnia. Afganisztán stratégiai fontosságot kapott. De ugorjunk előre időben. 1989-ben a szovjet kivonulást követően és a 3 biliárd dollárra becsült Kaszpi olajmező a nyugati befektetők számára elérhetőnek kezdett tûnni. 1997-ben hat nemzetközi vállalat és a türkmenisztáni állam megalakította a Central Asia Gas Pipeline Ltd., céget, amelyet CentGas-ként ismerünk, és egy 790 mérföldes olajvezeték építési tervébe fogtak, amely elsősorban Türkmenisztán földgázt tervezett szállítani Pakisztánba és Indiába.

Ennek a kartellnak a vezető egysége az amerikai Unocal cég volt, amelynek elnöke John F. Imle úgy nyilatkozott, hogy a tervezet ,,az új selyemút lenne a 21. század gazdaságában".

A tervezet útjában a fundamentalista tálib kormány állt, a korábbi fegyvertárs, amely a konctól a szovjetek előzésében segédkezett korábban. A táliboktól való félelmében 1998 decemberében a Unocal a tervezettől visszalépett.

Provokációra volt szükség, amelyet az amerikai vezetésben az olajüzletekhez kötődő vezetők, mint többek közt Georg Bush elnök és Dick Cheney felhasználhat, hogy Afganisztán ellen háborút indítva elsöpörhessék korábbi fegyvertársaikat, a tálibokat.

2002. május 13-án a BBC bejelentette, hogy Hamid Karzai meghívta a pakisztáni és türkmén hivatalnokokat, hogy az afgán vezetékről tárgyaljanak. A BBC szerint Karzai azon felül, hogy vezető tisztséget látott el Afganisztánban a Unocal alkalmazottja is volt. Tehát érthető volt a tárgyalás életre hozása.

Kilenc nappal Hamid Karzai agán elnökké választását követően Bush amerikai elnök kinevezte Zalmay Khalilzad-ot a Nemzetbiztonsági Csoport egyik tagját speciális tanácsadójának az olaj- és gázügyben. Khalilzad véletlenül Amerikában született afgán, és a Unocal alkalmazásában is állt, mint maga Karzai. Khalilzad a korábbi amerikai Nemzetbiztonsági Tanácsadó, a Trilaterál Commission társalapítójának, Zbigniew Brzezinski-nek volt a kollégája a Kolumbia egyetemen. Micsoda véletlenek.

A BBC speciális riportja szerint Khalilzad lett felelős főnöke Condoleezza Rice alatt a Perzsa Öböl és Közép-Ázsia biztonságáért, nemzetbiztonsági beosztásban. És most jön a végső felvonás.

Röviddel Bush elnöki felavatása után Frederick Starr, a Közép-Ázsia osztály professzora a Hopkins egyetemen így nyilatkozott a Washington Post újságnak: ,, Az amerikai kormány csendesen egyengeti útját az orosz érdekekkel párhuzamosan, egy katonai intervencióra való felhívással Afganisztán ellenében..."

,,Az amerikai katonai készülődés és csapatösszevonások megkezdődtek a térségben" - nyilatkozta a Indian New Agency 2001. június 26-án.

És szeptember 11-én a provokáció meg is történt, és bár állítólag az elkövetők többségükben Szaúd-Arábiából származtak, mégis Szaúd-Arábia helyett Afganisztánt árasztották el bombákkal, majd támadták meg az amerikai erők.

Maga az erősen részrehajló 9/11 vizsgálóbizottság is kénytelen volt elismerni, hogy Afganisztán lerohanása már 2001 szeptembere előtt momentumban volt, csak az amerikai nép felháborodása kellett a ,,Casus Belli"-hez.

Természetesen az ügy ennél tagoltabb, de szeretném, ha megértenénk, hogy nem beszélhetünk amerikai és európai érdekekről, mert mind Amerikában, mind a EU mögött ugyanazon nem, vagy alig látható irányító kezek mozgatják a világpolitikát.

Bár abban igaza van, hogy az afgán heroin főleg Európát célozza (amit a cikk nem is tagadott), ön rendőr létére nem látja a teljes képet az egyre változó heroin üzlet terén.

Kérem olvassa el a PakTribun jelentését.

Mivel a cikk angolul van, röviden kiemelnék onnan egy sort tömörítve: ,,Az afgán heroin elárasztja az Egyesült Államokat" és ,,,,A nagy tisztaságú heroin mennyisége nagymértékben növekszik Amerikában a megnövekedett afgán kínálat révén...."

Továbbá a cikk rámutat egy 75 % -os emelkedésre a heroin okozta halálesetek terén Los Angeles megyében a 2002 és 2005 közötti szakaszban. Ez volt tavaly, a mutató mára rosszabb.

Remélem tudtam segíteni.

Maradok tisztelettel:

Neményi Péter

http://www.nemenyi.net/reszletes.asp?MainID=23&HirID=25029&FID=5
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Címkék: máktermesztésből, kábítószerpiacra, fegyvertársaikat, kábítószerpiacon, társalapítójának, nemzetbiztonsági, kábítószerfüggőt, legjövedelmezőbb, elnökválasztások, bizonyítottabban, reflektorfényébe, elnökhelyettesét, kokaincsempészre, finanszírozással, beszervezésével, kábítószerfüggő, demokratikusnak, miniszterelnöke, mákültetvényeit, szövetségesének, fundamentalista, fegyvertársakra, kapcsolatokkal, felhasználását, világpolitikát, bankszámlájára, afganisztánban, felhasználóról, afganisztánból, oroszlánrészét, olajüzletekhez, ezredfordulóra, terroristákkal, világrendőrség, felszabadítási, kábítószerpiac, terrorizmus elleni, utca emberének, nyugati szellemiséget, igaz ügyért, videojátékokra emlékeztető, médián okosodott, szeptember 11-i, barátságnak ópium, úgynevezett “, jéghegy csúcsát, szervezet Indiában, nyugati világban, muzulmán országokban, kábítószer tömegeket, kábítószer ellen, tálibok számára, Egyesült Államokat, Uncle Sam, Északi Szövetség, Egyesült Államok, Drug Abuse Warning Network, Kábítószer Visszaélésre Figyelmeztető Szervezet, Egyesült Nemzetek, Egyesült Államoknak, Északi Szövetséget, Fehér Háznak, Robert McFarlane, Manszur Al-Kasszár-ra, Achille Lauro, Leon Klinghoffer, Fehér Házon, Pablo Escobar Gaviria-t, Fekete Szeptember, Ahmed Dzsibril, Palesztin Felszabadítási Népfrontot, Fehér Ház, Nemzetbiztonsági Osztály, Nemzeti Demokratikus Alapítvány, Oliver North, William Casey, James Traficante, Mansur Al-Kasszár, Morton Rosenthal, Dél-Amerikai Ügyek Bizottsága, Gyurcsány Ferenc, Neményi Péter, Tisztelt Szerkesztőség, Olvasván Neményi Úr, Hamid Karzai, Magyar Rendőr, Tisztelt Magyar Rendőr, Mullah Omar, Central Asia Gas Pipeline Ltd, John, Georg Bush, Dick Cheney, Zalmay Khalilzad-ot, Nemzetbiztonsági Csoport, Nemzetbiztonsági Tanácsadó, Trilaterál Commission, Zbigniew Brzezinski-nek, Condoleezza Rice, Perzsa Öböl, Röviddel Bush, Frederick Starr, Washington Post, Indian New Agency, Casus Belli”, Egyesült Államokat”,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Soha ne kedvezz...  Png ház  Neked tudnod kell  Sose bánj semmit  Hiányzik  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Rátalálsz  Az engedelmesség miért nem vál...  Nem számIt  Png fotel  Akarat  Png rózsa csokor  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép álmokat!  Reménység és erő Krisztustól e...  Alázat  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Régi emberek, akikre máig büsz...  Még csak most kezdődik a nap  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Garai Gábor - Takarítás  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Png nő  Szívem tiéd  Éretlen vers  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Irgalom és ítélet  Gonosz démon-álarc  Png lepke  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Egy bizonyos határt  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Minden harmadik...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Neked tudnod kell  Nagyi telefonál  Leonardo da Vinci gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akik bántanak téged  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Akarat  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép napot kívánok  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Lóhere  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Örülök, hogy látlak!  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az igazi szeretetért rendszeri...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
terrorizmus elleni, utca emberének, nyugati szellemiséget, igaz ügyért, videojátékokra emlékeztető, médián okosodott, szeptember 11-i, barátságnak ópium, úgynevezett &#8220, jéghegy csúcsát, szervezet Indiában, nyugati világban, muzulmán országokban, kábítószer tömegeket, kábítószer ellen, tálibok számára, ópium utcai, támadást követően, kiló tiszta, afgán kábítószerpiacon, drasztikusan lezuhant, amerikai kábítószerpiac, helyi Vöröskereszt, szerencsésen eltévedt, barátság kötelez, ilyen barátság, afgán ópiumtermelés, 1989-es 1200, legjövedelmezőbb mezőgazdasági, átlag afgán, amerikai világrendőrség, afgán-szovjet háború, afgán ellenállókkal, afganisztáni tálib, tulajdonukban lévő, nemzetközi kábítószerpiacra, pakisztáni közvetítők, 2000 nyarán, afgán parasztokra, helyi máktermesztésből, kényes helyzetben, moralitás szemszögéből, úgynevezett Irán-Contra, titkos ügyletben, közvetlen kapcsolatukat, szíriai heroin-, hírhedt Achille, amerikai média, elnök testvérét, oroszlánrészét szovjet, adott időben, úgynevezett túszkiszabadítási, zsidó érdekvédelmi, tárgyalás reflektorfényébe, 1988 decemberében, skóciai Lockerbie, utasszállító gépet, salvadori elnökválasztások, fentebb említett, szomszédos Nicaragua, alapja annak, zsidó részvételnek, igen csúnya, kábítószer elleni, kábítószert Gyurcsány, alábbiakkal szeretném, komoly ellenállási, szovjet megszállókkal, tálib rendszer, afgán parasztok, mákgubó gy&#251, éppen aktuális, problémára egyszer&#251, szerző válasza, olvasói levelének, szovjet kivonulást, amerikai szervezethez, nőket keményen, sharia törvény, cikkben kitérhettem, gazdasági érdekeit, kitermelt olajat, piacra dobnia, nyugati befektetők, türkmenisztáni állam, vezető egysége, amerikai Unocal, tervezet &#8222, tervezet útjában, fundamentalista tálib, korábbi fegyvertárs, szovjetek előzésében, táliboktól való, tervezettől visszalépett, amerikai vezetésben, olajüzletekhez kötődő, afgán vezetékről, tárgyalás életre, korábbi amerikai, végső felvonás, amerikai kormány, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.